Rätt val med betong

Fint, levande mönster
Fint, levande mönster

Nu äntligen bor vi här! Galet stressiga veckor med flytt och packning och inte en minut över till bloggande. Men känslan av att flytta in i ett nytt hus är helt fantastisk! Vi går omkring och småler och  hittar nya fina saker med huset varje dag. Än så länge har vi inte hittat så många misstag eller felberäkningar som vi inte har vetat om innan.

Det är många val vi har gjort längs vägen och flera av dem har varit svåra och inneburit en del velande fram och tillbaka. En sak var vårt golv. Vi har länge tyckt att betonggolv varit fint, men när det kom till vårt eget hus blev vi tveksamma. Är det för hårt? Blir det verkligen snyggt? Blir det för sterilt? Men efter att ha letat efter ett trägolv länge utan att riktigt fastna för något, föll valet ändå till slut på betong. Vilket vi nu känner oss riktigt nöjda med.
Vi har betonggolv i hela huset förutom i våra våtutrymmen. Golvet är slipat 6 gånger (tror jag) och behandlat med vattenglas. Det har kvar sitt lite matta,  ruffiga utseende eftersom vi inte ville ha det blankt. Däremot är det väldigt slätt, mycket lent och väldigt jämnt. Killen som gjorde vårt golv visset vad han gjorde!
Känslan är varm och mjuk med golvvärmen och känns riktigt behaglig. Visserligen är golvet hårt och står man länge känns det säkert under fötterna – men än så länge är det inget vi har ont av. Jag har dessutom alltid tofflor på mig oavsett golv..

Betonggolv under köksbordet.
Betonggolv under köksbordet.

 

Join the Conversation

10 Comments

 1. Så fint med betonggolvet, vårt hus (Djurås) kommer äntligen nästa torsdag, vill gärna se mer av ert färdiga hus 🙂

  Like

 2. Hej!

  Är ni fortfarande lika nöjda med golvet eller är det för hårt? Vi bygger hus och är i valet och kvalet. Riktigt fint är det hur som helst!

  Like

  1. Hej,
   Mitt svar kommer väldigt sent, så nu kanske ni har gjort era val. Jag har faktiskt inte ont av att det är för hårt. Står man länge så känns det i fötterna, visst, men det är inte så man lever i sitt hem. Jag har lagt matta i köket där man står mycket. Vet jag att jag t ex ska städa och kommer gå och stå på golvet hela dagen har jag ofta tofflor. För övrigt är vi jättenöjda! Så slitstarkt. Barnen springer in och ut och inget smuts syns.
   Golvet ger tvärtemot vad man tror ett varmt intryck.

   Like

 3. Hejsan!
  Vi håller på att bygga hus och jag älskar betong golv.
  Vet du om man måste bestämt att man ska ha det från början eller det går att bestämma när man kommer till golv delen?
  Om du vet pris på ett ungefär så är jag nyfiken ☺
  Jättefint hus 👌

  Like

  1. Betong är ett val vi är jättenöjda med. Man slipar betongen när plattan gjuts – alltså måste det vara bestämt tidigt, innan huset är på plats. Då blir det billigare och bäst resultat.

   Like

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: